Accounting Jobs

Administratiekantoor Zeeland

 

De aard van de organisatie is een belangrijke factor die van invloed kan zijn op het management van een bedrijf. Wanneer een organisatie klein is, is het waarschijnlijker dat de individuen die er werken, alleen werken. Zodra de organisatie echter een bepaald niveau van complexiteit bereikt, verandert de managementstructuur. Het wordt steeds moeilijker voor de mensen daar die lager in de organisatie staan, en zij zijn steeds minder in staat om hun collega’s dingen uit te leggen. Dan zullen zij zelf hun taken moeten uitleggen aan het personeel onder hen. Bij een perfect bedrijfsorganisatiemodel zijn normaliter alle leden van de organisatie op de een of andere manier betrokken. Het managementwerk wordt transparanter en daardoor verbetert het management. Het is de natuurlijke manier om verschillende bedrijven op het gemak van een organisatiegroep te vergelijken en de structuur van hun organisatie in zakelijke termen te beschrijven.

Op praktisch gebied kunt u uw eigen administratieve assistenten en receptionisten hebben. Het hebben van een afdeling voor de boekhouding is goed omdat het de zaken vergemakkelijkt als twee personen die al hun werk onafhankelijk van elkaar doen, alles afhandelen. De communicatielijnen zijn dan ook opener. De omvorming van een kleine of alleenstaande onderneming tot een bedrijf is een moeilijke zaak, en er is een overkoepelend management nodig om het in goede banen te leiden. Daarom wagen slechts weinigen zich ooit aan het vervullen van een administratieve functie. Hierover bestaat geen twijfel: iedereen kan getuigen hoe moeilijk en vermoeiend dit soort banen is. Boekhoudkundige banen zijn gewoon te veeleisend, en dit geldt vooral voor de zwaardere bedrijven.

Een andere belangrijke test voor een boekhoudkundige functie is die van zelfdiscipline. Aangezien zoveel mensen met deze job geen formele opleiding hebben en ook geen formeel opleidingsgetuigschrift, is zelfdiscipline de sleutel tot succes en zal ze veel dingen in het leven bepalen. Een boekhouder is verantwoordelijk voor zoveel dingen: een kasstroomoverzicht, bankbalansen, een vergelijking van de verkoopopbrengsten, een winst of verlies, een inkomstenbelasting, een lijst van activa, een lijst van bezittingen, en, tussen haakjes, een lijst van alle mensen die due diligence moeten worden uitgevoerd. Meestal is de boekhouder verantwoordelijk voor talrijke rekeningen: klantenverkoop, crediteuren, debiteuren, en passiva, en het is moeilijk om deze rekeningen in een volledige volgorde te houden! Management is belangrijker dan al het andere voor het uitvoeren van deze taak.

Vervolgens zijn bepaalde vaardigheden vereist. Het is zelfs zo dat deze vaardigheden waardevoller zijn op een kantoor, of in de privésfeer, dan op het kantoor van een boekhouder. Accountantsbanen zijn schaars, en niet iedereen slaagt. Toch is het iets wat je moet bezitten (letterlijk, niet figuurlijk). Boekhouden is een professionele sector, en daarom worden verkoopvaardigheden ook door collega’s zeer gewaardeerd. Als je over enige technische kennis beschikt (als je dat niet hebt, ga je dus communiceren met financiële professionals), doe je het waarschijnlijk al beter dan mensen die niet kunnen denken als een financiële professional.

Tenslotte kunt u niet iedereen met al deze kwalificaties in dienst nemen, dus moet u ook kijken naar ervaring. Sommige accountants pakken het zo aan dat als de ander nooit goed in zijn vak is geworden, zij tijd besteden aan het opleiden van iemand om het wel te doen. Dit is een veel betere manier om dingen aan te pakken!

 

LEES MEER : 

Administratiekantoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.