Outsourcing en uitbesteding

adminitratie

Uitbesteding verlicht de last van de HR-afdeling van het bedrijf en stelt bedrijven in staat een objectief beeld te krijgen van de bekwaamheid en prestaties van het personeel, zodat passende actie kan worden ondernomen om eventuele punten van groeiende bezorgdheid op te lossen.

Waarom het uitbesteden van HR-functies niet alleen de prestaties van de werknemers verbetert, maar ook het bedrijf bevrijdt van het betalen voor personeelsbeloningen, pensioenplannen en de betrokkenheid van arbeidsrechtadvocaten. Stelt u zich de frustratie van een werknemer voor, wanneer hij moet wachten op zijn 17% jaarlijkse loonsverhoging, terwijl hij werk- en aanwervingskosten moet maken. De winstmarges van bedrijven nemen zeker toe met het uitbesteden van human resource functies. Bovendien vergemakkelijkt Outsourcing de ontwikkeling van vaardigheden onder werknemers door middel van aangepaste opleidingsprogramma’s. Het helpt ook om het personeel in ziekenhuizen geduldig en op maat te houden.

Als gevolg van deze hik kunnen bedrijven zich dankzij outsourcing juist concentreren op hun kernactiviteiten en de kosten verlagen.

De haalbaarheid van de uitbesteding van personeelszaken aan derden heeft de ondernemingen ertoe aangezet meer functies uit te besteden om nieuwe wegen te vinden om een maximaal hefboomeffect uit de uitbesteding te halen. De inhoud van outsourcing is gevarieerd. De meeste bedrijven hebben meetbare doelen gesteld, zoals verlaging van de kosten en verhoging van de efficiëntie. Om goede resultaten te garanderen, is een zorgvuldige uitvoering van het outsourcingproces de sleutel tot een succesvol contract. Hier is een korte lijst met tips om outsourcing voor uw bedrijf te laten werken.

1. Definieer het doel van outsourcing. Het doel van outsourcing draait om de bedrijfsdoelstellingen. Outsourcing helpt niet alleen de winst te vergroten en zich tegelijkertijd op de kernactiviteiten te concentreren, maar helpt ook de kosten te verlagen. Outsourcing geeft bedrijven de kans om wereldwijd te concurreren.

2. Identificeer de grenzen van het outsourcingplan. Ondernemingen moeten begrijpen waar taken kunnen worden uitbesteed: Op die manier weten zij welke taken niet essentieel zijn en welke door hen kunnen worden uitbesteed.

3. Traject, verandering en een projectschema zijn de te verwachten factoren. Uitbesteding kan een kostbaar proces zijn, maar bedrijven vrezen dat uitbesteding niet veel op hun budget zal besparen.

Hieronder volgen enkele van de belangrijkste leveranciers van outsourcingdiensten in India:

* Outsource:India is een toonaangevende leverancier vanoffshore & traditionele outsourcing. Zij richten zich op diensten in informatietechnologie, boekhouding, juridische en medische zaken.

* eSourcing-diensten: eSourcing-dienstverleners helpen bedrijven bij de implementatie van nieuwe bedrijfsmodellen en processen/prijzen. Zij hebben talrijke diensten op het gebied van financiën en boekhouding, human resources, marketing en informatietechnologie.

* De wereldwijde leverancier van uitbesteed klantenrelatiebeheer * R fighting Strategies: R fighting Strategies zorgen voor flexibele, krachtige en productieve benaderingen voor de uitvoering van uitbesteed klantenrelatiebeheer

* Antwoorden: Het beantwoorden van uitbestede klantrelatie management behoeften van klanten is van het grootste belang. Outsourcing-diensten omvatten Help Desk Support, Mailing / Transmission Management, geautomatiseerde website, PoS Management, Database Management, Voice en E-mail Management, orderopname en orderverwerking.

* Live Delivery: Live Delivery-diensten omvatten Faxen op het fysieke adres, Fax-omroep, Faxdiensten, Postbezorging, Postkantoor- en Koeriersdiensten.

* Diensten met toegevoegde waarde: Er is een groot aantal diensten met toegevoegde waarde. Deze omvatten juridische en medische diensten, klantenservice, reizen, particulier onderwijs, berichtgeving en media, vertegenwoordigingsdiensten, werving en selectie en personeel.

* In de VS gevestigde leveranciers: Dankzij in de VS gevestigde leveranciers kunnen bedrijven alle onderdelen van het outsourcingproces stroomlijnen. Zij bieden professionaliteit, controle en continuïteit.

4. Outsourcing kan bedrijven helpen zich op hun kernactiviteiten te concentreren

Outsourcing kan ideaal worden wanneer bedrijven worden geconfronteerd met bepaalde belemmeringen bij het bereiken van doelstellingen en hun middelen uitputten.

De klant en de dienstverlener maken afspraken over de middelen die nodig zijn voor de uitbesteding van het werk. Dit helpt om onnodige kosten, tijd en moeite te voorkomen, terwijl ook bepaalde risico’s worden beschermd.De cliënt en de dienstverlener houden zich ook aan een contract en een frequentie. Het is voor beide partijen van het grootste belang dat de termijnen worden nageleefd, aangezien steeds meer klanten snugger worden.

De basis van zaken doen is klantentevredenheid. Bij uitbesteding kunnen bedrijven enorm profiteren van de middelen waarover zij kunnen beschikken zonder dat zij veel taken hoeven over te nemen.

Uitbesteding om kosten te besparen en de overheadkosten te verminderen, kan anders tot voordeligere resultaten leiden. Dit kan in feite een zegen zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen, aangezien de kosten kunnen worden verlaagd dankzij schaalvoordelen, een hoge mate van toegang tot technologie en lage kosten.

Voltijds werk geven aan een externe leverancier creëert tijdstructuur voor een bedrijf. Dit betekent een kans om zich op hun kernactiviteiten te concentreren. Het uitbesteden van jobs creëert een moeilijke situatie voor bedrijven om zich te concentreren op hun kernactiviteiten, en zo wordt het onmogelijk om de kosten te drukken. Outsourcing kan vrij duur zijn voor bedrijven die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten in plaats van op hun interne werking. Dit kan leiden tot personeelsinkrimpingen en ontslagen.

Lees meer:

Hr uitbesteden 

Salarisadministratie Utrecht 

Financiële administratie uitbesteden 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.