Wat mag u van een boekhouder verwachten?

Boekhouder Rotterdam Zuid

U kunt een accountant tegenkomen die uitstekend is in boekhouden, maar ontdekken dat hij niet zo goed is als u verwacht in communicatie. Meestal is dat echter niet het geval, vooral niet als de accountant goed georganiseerd is en over scherpe vaardigheden beschikt in het omgaan met rekeningen en het afhandelen ervan. Dat kan irritatie opwekken en daarom negeren velen dat en of het nu goed of slecht is, daar proberen ze geen rekening mee te houden. Het is echter verstandig om alle kanten van de zaak in overweging te nemen. Alleen zo haalt u het beste uit uw boekhoudzaak – en maakt u van de accountant die u treft een winstgevende.

Er bestaat een bepaalde checklist van de activiteiten en functies van een boekhoudkantoor. Eén ding mag echter niet uit het oog worden verloren: zonder een goede planning en coördinatie wordt er te veel tijd besteed aan periodieke processen. Dit maakt het bij wijze van spreken duurder en inefficiënter.

Als u een zuinige accountant in de arm wilt nemen, probeer dan een klein kantoor waar u minder geld kwijt bent aan het boekhoudproces. Als de accountant al zeer efficiënt is en de administratie zeer up to date is, dan is dit misschien niet nodig. Grote kantoren lijken een goed idee, maar aan het eind van de dag zijn er, zoals u kunt begrijpen, meer dan een paar mensen die een accountant nodig hebben voor hun organisaties.

Een andere tip zou zijn om rond te vragen bij uw persoonlijke kennissen en collega’s om een aanbeveling te krijgen voor de accountant die u nodig hebt voor uw bedrijf. En nog iets, de kans is groot dat u al goede accountants kent.

U moet ook rekening houden met uw budget. Dit is vooral waar als je eenmaal in de grote arena en tot op zekere hoogte, moet je factor in de belangrijkste functie – tijd. De hoeveelheid geld die u kunt besteden aan uw accountant zal zeker afhangen van de hoeveelheid tijd die u nodig heeft van uw accountant om uw bedrijf te geven.

Men mag natuurlijk aannemen dat uw boekhouder het op zich neemt om uw boekhouding nauwkeurig te behandelen. Men kan zeggen dat hij degene is die zijn beslissingen neemt; men kan er echter niet omheen dat het altijd beter is om iemand anders de berekening te laten doen. Dit is wat u in gedachten moet houden, hetzij omdat u hen bewust wilt houden voor een tweede stel ogen om de verantwoordelijkheid voor het proces op zich te nemen, hetzij omdat u vindt dat uw partner in staat moet zijn u de cijfers voor te lezen, zelfs als u niet aanwezig bent.

Kan uw boekhouder uw ondernemingen als onderneming dekken? Dit wordt een moeilijke vraag om niet te beantwoorden. Professionele accountants kunnen altijd geven tal van samenstellen verklaringen aan begunstigden,Veel als betaalde belastingen. En deze samenstellende verklaringen kan voldoende nauwkeurig zijn dat je eigenlijk kunt contact met hen om u te voorzien van de Precies wat u nodig hebt voor uw organisatie of bedrijf.

Bij wijze van waarschuwing zou ik willen opmerken dat accountants fouten meestal wel kunnen doorblaffen. Dit is meestalBedenk dat u van mening bent dat uw accountant in staat is naar u te luisteren en dat hij u daadwerkelijk kan helpen deze fouten te doorzien. En als de accountant niet in staat en in staat is om de juiste resultaten te geven, zou het uiterst slim zijn om hem dat te laten weten.

Waar het op neerkomt is dit: als u een beroep moet doen op een accountant, zorg er dan voor dat u veel moeite steekt in het selectieproces. Op die manier bent u er beter van verzekerd dat de persoon of het bedrijf in uw voordeel zal werken.

U vindt uitstekende accountants door het geven van de juiste aandacht aan ten minste alle essentiële factoren bij het inhuren. Stel uw eigen doelen en stel uw eigen bedrijfsstrategie op. Hoewel het schrijven van zakelijke tips aan mensen achter het stuur niet de norm is, zou het wel eens de juiste aanpak kunnen zijn.

 

lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.