Wat zijn de criteria van een goede accountant

Administratiekantoor Breda

 

Goed zijn in je werk betekent niet automatisch dat je later ook een goede administrateur zult zijn. Veel mensen hebben de reputatie gekregen dat ze hun administratie uitbesteden. In feite kan het voor hen te moeilijk zijn om hun werkmethoden zo te structureren dat ze aansluiten bij meer georganiseerde collega’s. Zo zal de meest bekwame persoon, zelfs als hij geweldig is in zijn vak, het vrij moeilijk vinden om over te schakelen van controle- en verwerkingspersoneel naar helpend of planningspersoneel. Wat zijn nu de criteria die iemand geweldig maken als boekhouder en niet zo geweldig als administrateur?

Dit zijn enkele van de belangrijke eigenschappen die een goede beheerder moet bezitten:

– Goed tijdbeheer – werk uitstellen voor het een vervaldatum bereikt, is heel frustrerend. Het verspilt ook waardevolle middelen. Dat is waar een beheerder om de hoek komt kijken – zijn werk wordt niet verstoord door druk van buitenaf. Hoewel goede beheerders weten dat hun werk wordt onderbroken, betekent dit niet dat zij hun tijd niet beschermen. Dat kan absoluut niet zonder hun productiviteit aan te tasten. Dat doen zij dus met de wetenschap dat zij ook de hun toegewezen werktijd hebben overschreden en daarom een beloning verdienen.

– Goede schriftelijke communicatievaardigheden – het zal voor velen ook een verrassing zijn dat goede administrateurs al goede technische vaardigheden kunnen hebben, maar dat velen die gewoon nooit toepassen op het werk. Waarom zou men dit tot een minimum beperken als men op de meest directe manier duidelijk moet kunnen maken wat van een werknemer wordt verwacht? Een administrateur moet zich goed kunnen uitdrukken in geschreven, zo niet leesbare woorden en door middel van geschreven taal.

– Sterke analytische vaardigheden – een doeltreffende administrateur moet in staat zijn in real time te interpreteren en te denken. Hij moet kunnen denken in termen van bijvoorbeeld bedrijfsvoering, financiën en human resources. Als dit te veel achterwege wordt gelaten, kan dit ertoe leiden dat een administrateur te veel tijd besteedt aan het bespreken van zaken zonder de belangrijkste details te verduidelijken. Dit kan ertoe leiden dat veel mensen verkeerde conclusies trekken over de oorspronkelijke bedoeling van een actie.

– Uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice – dit is iets wat geen enkel bedrijf zich kan veroorloven te missen. De essentie van een goede administrateur zijn, is het vermogen om klanten tevreden te stellen op een manier die efficiënt en productief is. Je inleven in en de behoeften van je klanten kennen is een continu proces.

– Berekende risico’s nemen – goede bestuurders reageren en verdedigen zich altijd wanneer het hem niet uitkomt of wanneer de beslissing nog moet worden genomen. Te laat komen is een risico dat het waard is om te nemen, vooral wanneer er geen waarschijnlijke tegenvaller is om het te verzachten.

– Goed tijdbeheer – dit zou een van de meest ondergewaardeerde eigenschappen van een goede beheerder moeten zijn. Er wordt te veel tijd verspild met praten over dingen die niet nodig zijn. Enkele van de belangrijkste gebieden van tijdsbeheer zijn plannen, organiseren en plannen. Veel andere gebieden kunnen eenvoudigweg niet worden gepland. Tijdsindeling moet een belangrijk aspect zijn van de belangrijkste taken die iemand uitvoert en wordt daarom nooit genegeerd, tenzij het een ravage aanricht of problemen veroorzaakt.

– Vermogen om veel verschillende soorten informatie te absorberen – de meest competitieve mensen zouden vaak de neiging hebben om slechts een zeer beperkt aantal wegen te observeren of te leren die om hen heen opduiken. Wanneer een administrateur ervaren wordt, zou hij bepaalde gebieden van een bepaald vakgebied beginnen te missen. Daarom is het altijd belangrijk dat een beheerder zich openstelt voor elke nieuwe situatie of elk nieuw idee. En hij moet er belangstelling voor hebben.

– Kennis van verschillende gebieden – hoe meer een beheerder zijn team faciliteert, hoe beter. Gewoonlijk is het zo dat hoe meer interactie hij met zijn team heeft, hoe beter hij in staat is zijn team te faciliteren. Hoe meer hij zich heeft verdiept in een bepaalde taak, des te sneller zal hij nieuwe manieren van werken ontwikkelen.

– Een goed gevoel voor zichzelf – kleine details die ertoe doen – een administrateur is de laatste persoon die de beslissing zou willen nemen om een afdeling of iemand te sluiten. Hij moet echter in staat zijn wat vrije tijd over te houden om te mediteren, te zeggen “waar ligt het probleem om dit uit te zoeken”, en deze beslissingen te nemen.

– Nauwkeurig tijdsbeheer – het is geen goed teken dat een persoon altijd slechte slaapgewoonten heeft als hij op een keer gewoon niet weet waar hij is, alsof het één op een miljoen is. Een goed en zeer accuraat time management is wat een beheerder moet onthouden.

– Goede teamspeler – op de juiste manier ingezet zal een teamspeler altijd een goede invloed hebben op het succes van een project. Een goede teamspeler is pro-actief, vriendelijk en heeft een goed begrip van hoe hij door anderen wordt gezien.

Deze lijst kan nog wel even doorgaan. Maar waar het om gaat is dat een individu al deze eigenschappen bezit en dat hij zich voortdurend verbetert aan al deze factoren. Deze eigenschappen zijn enkele van de belangrijkste die een administrateur nodig heeft om effectief en produktief te worden in zijn vakgebied.<| werkomgeving.

In de context van IT-telemarketing heeft telemarketing een ethische code en code.

 

LEES MEER : 

Administratiekantoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.