Creative Concept – The Creative Concept

gloeilamp in de hand - creatief concept stockfoto's en -beelden

Laten we het creatieve concept eens vanuit vier verschillende gezichtspunten bekijken:

Als je in de marketing zit, word je nauw betrokken bij het creatieve concept voor je producten en diensten. Het is eigenlijk een onderdeel van uw marketingplan en planschrijver.

Als je planschrijver deel uitmaakt van de marketingafdeling, wordt hij betrokken bij het creatieve proces. Zij zullen de beslissingen nemen over de doelgroep voor de campagne en andere communicatie die de campagne zal sturen. Planschrijvers zijn er niet bij betrokken, maar de concepten en het schrijven zouden formidabel zijn om door de deuren van besluitvormers te dringen. Zodra het concept is goedgekeurd en opgesteld, wordt het doorgegeven aan het productieteam, dat mogelijk aan een soortgelijk programma of een campagne van een ander bedrijf werkt. De productie kan in eigen beheer zijn, worden verzonden naar een videograaf die voor een bedrijf werkt, of worden uitbesteed aan een freelance crew. Noch het oorspronkelijke concept, noch eventuele latere herzieningen zouden de opwindingsstress overleven die marketing- en reclamecampagnes moeten weerstaan.

Het creatieve concept is vaak een cruciaal onderdeel van de uitvoering voor merkmanagers en senior communicators. Het biedt de routekaart voor logo’s, slogans en de algehele visuele identiteit van de producten of diensten. Wanneer het creatieve concept een goed opgeleide bekroning is van al het werk, weerspiegelt het eindproduct de beste concepten, opvallende kleuren en beelden uit de eerdere stadia van het programma. Het proces verschuift naar een staat van gecontroleerde chaos binnen het team. Het team ontwikkelt een actieplan dat elk detail van het budget, de geselecteerde graphics, de marketing- en reclameboodschappen en de geïdentificeerde doelgroep omvat.

Marketeers die zich in het proces bevinden, willen graag de bont NFL-merchandise of de nieuwste gedurfde en avontuurlijke tinten van Windows Green zien. Inside-marketeers zouden een snelle regisseur moeten hebben, zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen met de eisen van het programma, terwijl het juiste team het programma goed afhandelt en leidt. Ontwerpers die niet direct bij het programma betrokken zijn, kunnen de bedoeling van het creatieve concept begrijpen. Daarom kan de ontwerper creatieve beslissingen nemen die voldoen aan de opdracht, vaak in navolging van de wil van de marketeer. Ook kunnen ontwerpers de marketeer begeleiden bij de ontwikkeling van het concept.

Terwijl het team het concept bouwt, worden hun klant, het moederbedrijf en andere belanghebbenden bij het proces betrokken. De creatieve concepten zijn overgedragen van de ene groep aan de andere, waardoor een meer gecontroleerde en verfijnde omgeving is ontstaan ​​waar iedereen zich op kan concentreren.

Evenementen

Amusement

Relatiegeschenken

Presentaties

toespraken

Dirigenten en muziek

Visuele hulpmiddelen

De doelgroepen krijgen de producten en diensten, zodat ze zich prettig voelen bij hun betrokkenheid bij hen.

Ze vereisen niet de extra stress van het proberen om merkbekendheid te vergroten.

Ze zijn gewapend met de allerbeste concepten, die aansluiten bij het marketingprogramma.

Elke persoon in de organisatie is afgestemd op de doelstellingen van het programma en kan zijn of haar vaardigheden bijdragen om het team aan te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.